Zonvakantie september 2022: Top 15 vakantiebestemmingen voor september

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor je zonvakantie in september 2022? Maak samen met ons kennis met de mooiste top 15 bestemmingen voor de komende zonvakantie in september 2022. Neem de vakantiebestemmingen op je gemakje door en boek direct de gewenste vakantie!

Inhoudsopgave:

Voordelen-zonvakantie-in-september

Waarom voor een zonvakantie in september 2022 kiezen?

Twijfel je nog om een zonvakantie in september 2022 te boeken? Dat is wat ons betreft niet nodig. Er zijn namelijk vele redenen te bedenken om van een heerlijke zonvakantie in september 2022 te genieten:

 • Gebonden aan schoolvakanties. Ben je door je werk of door je kinderen aan de schoolvakanties gebonden? Dan is alleen dat al een prima reden om voor een zonvakantie in september 2022 te kiezen. De zomervakantie loopt tot en met 21 september (regio Midden), tot en met 28 september (regio Noord) of tot en met 4 september (regio Zuid). Voldoende reden dus om nog even in september van een heerlijke vakantie te genieten.
 • Een zonvakantie is goed voor je gemoedstoestand. Tot slot is het ook ‘gewoon’ een feit dat een zonvakantie goed voor je gemoedstoestand is. Je gaat je gelukkiger voelen, je lichaam gaat meer vitamine D aanmaken en je kunt even heerlijk tot rust komen. Mocht je bijvoorbeeld niet al te goed in je vel zitten, is de kans groot dat een zonvakantie dé oplossing is.
 • Heerlijk weer op veel bestemmingen. Bij alle bestemmingen die in dit artikel besproken worden, is het heerlijk weer. Je kunt hierbij denken aan een gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Ideaal als je van zon, zee, strand en plezier tijdens je vakantie wilt genieten.

De leukste bestemmingen voor september 2022

Wil je graag genieten van een zonnige vakantie in september 2022? Dan is het de hoogste tijd inspiratie op te gaan doen en een keuze te gaan maken. Wil je bijvoorbeeld in Europa blijven of toch verder weg en lang vliegen? Dit is één van de belangrijkste vragen waar je over na moet denken.

Denk ook goed over je budget. Op basis daarvan kun je een keuze gaan maken tussen onderstaande 15 vakantiebestemmingen. Volgens ons zijn dit namelijk de leukste bestemmingen voor je komende zonvakantie in september 2022.

Andalusië-zonvakantie-bestemming

1. Andalusië

Een prachtige en diverse regio in Spanje. Dat is één van de vele manieren waarop de regio Andalusië omschreven kan worden. Deze regio is gezellig, is onwijs fraai en is geliefd onder toeristen. Dat is onder andere te danken aan de vele bekende badplaatsen in deze regio; Torremolinos, Marbella en Benidorm zijn hier enkele voorbeelden van.

Als je in september naar Andalusië gaat, ben je van heerlijk weer verzekerd. Dankzij de hoge temperaturen is het heerlijk om veel tijd op of rondom het strand door te brengen. Iets wat wij je ook aan kunnen raden, is om een rondreis te maken. Daar leent deze regio zich echt uitstekend voor.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 28 graden
 • Vliegduur: 3 uur
De-Algarve-zonvakantie-bestemming

2. Algarve

Al jarenlang is de Portugese regio Algarve erg populair onder Nederlandse toeristen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de plaats Albufeira, maar geldt ook zeker voor allerlei kleinere plaatsjes in deze regio. In september is het in deze regio in ieder geval heerlijk vertoeven. Met alle dank aan de heerlijke temperaturen en de gezelligheid.

In de Algarve kun je bovendien van alles zien, doen en beleven. Je kunt heerlijk op één van de stranden liggen, je kunt de prachtige natuur ontdekken en je kunt leuke stadjes en dorpjes bezoeken. Ongeacht wat je vakantiewensen zijn, leent de Algarve zich uitstekend voor een heerlijke zonvakantie in september 2022. En bijkomend voordeel: vanuit Nederland is het slechts 3 uurtjes vliegen naar de Algarve.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 27 graden
 • Vliegduur: 3 uur
Sicilië-zonvakantie-bestemming

3. Sicilië

Ben je wel eens op Sicilië geweest? Als je al eens op dit Italiaanse eiland geweest bent, weet je hoe fraai dit eiland is. Dit is één van de weinige eilanden die bijvoorbeeld over prachtige ruïnes beschikt. Deze ruïnes stammen uit de Romeinse- en Griekse tijd en zijn het bezoeken meer dan waard.

Op dit eiland kun je echter ook heerlijk tot rust komen. Met alle dank aan de stranden, aan de resorts en aan de prachtige omgeving. Je kunt op dit eiland echter ook heel veel doen. Zo kun je op dit eiland ook de Etna vulkaan bekijken, kun je door kilometerslange olijfbomen heenrijden en kun je meerdere leuke steden bezoeken. Op het eiland zelf vind je ook nog allerlei leuke badplaatsen!

 • Gemiddelde temperatuur in september: 22 graden
 • Vliegduur: 2 uur en 45 minuten
Rhodos-zonvakantie-bestemming

4. Rhodos

Ben je gek op Griekenland? Dan raden wij je voor zonvakantie in september 2022 Rhodos aan. Dit eiland is prachtig, is gezellig en is divers. Je vindt op het eiland prachtige zandstranden, maar ook pittoreske dorpjes. Dorpjes waarin je echt de authentieke Griekse leefstijl ervaart.

Spreekt Rhodos je niet helemaal aan? Dan kun je ook kiezen voor Santorini, Kos, Lesbos of Zakynthos. Je hebt in ieder geval uit meer dan voldoende Griekse eilanden de keuze in de zomermaanden.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 29 graden
 • Vliegduur: 3 á 3,5 uur
Ibiza-zonvakantie-bestemming

5. Ibiza

Heb je enig idee wat één van de populairste eilanden onder Nederlandse toeristen is? Juist; dat is Ibiza. Met name in de afgelopen jaren is dit Spaanse eiland heel erg populair geworden. Iets wat – volgens ons – vooral aan de tegenstellingen op dit eiland te danken is.

Wil je graag elke avond van een groot feest genieten? Dat is op Ibiza mogelijk. Wil je graag tot rust komen en van een heerlijke vibe genieten? Ook dat is op Ibiza mogelijk. Je kunt bewust naar de drukke plekken toe gaan, maar je kunt juist ook voor de rust kiezen. Aan jou de keus!

 • Gemiddelde temperatuur in september: 27 graden
 • Vliegduur: 2 á 2,5 uur
Madeira-zonvakantie-bestemming

6. Madeira

Eerder in deze top 15 heb je al kennis kunnen maken met de Portugese regio de Algarve. Dat is echter niet de enige plek die wij in Portugal aan kunnen raden. Het Portugese eiland Madeira is namelijk één van de mooiste plekken van heel Portugal.

Dit eiland staat ook wel te boek als het bloemeneiland van de wereld. Als je in de zomermaanden op dit eiland rondloopt, zie je echt overal prachtige bloemen. Alleen daarom al is het aan te raden om naar Madeira toe te gaan. Op het eiland geniet je verder van serene rust, van heerlijk weer en van tal van gezellige stadjes.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 23 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Puglia-zonvakantie-bestemming

7. Puglia

Eén van de mooiste regio’s van Italië is volgens velen Puglia. Langere tijd was deze regio heel armoedig, maar dat is in de afgelopen jaren compleet veranderd. Op dit moment is Puglia zelfs één van de populairste regio’s van heel Italië.

In deze regio kun je allerlei prachtige stadjes bezoeken, kun je van de indrukwekkende natuur genieten en kun je heerlijk bijkomen op de vele zandstranden. In Puglia is het heel leuk om een fraaie rondreis te maken. Grote kans dat je deze rondreis nooit meer gaat vergeten.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 31 graden
 • Vliegduur: 2,5 uur
Cyprus-zonvakantie-bestemming

8. Cyprus

Heb je de 7 voorgaande bestemmingen op je gemakje doorgenomen? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat we veel eilanden aanraden. Het is daardoor niet verwonderlijk dat we ook in Cyprus in deze lijst met leukste bestemmingen opgenomen hebben. In september is het op Cyprus namelijk héérlijk vertoeven.

Hoge temperaturen, een prachtige omgeving en geweldige stranden. Dat zijn op dit eiland enkele van de hoogtepunten. Bovendien is het fijn dat je op Cyprus uit heel veel accommodaties en stadjes kunt kiezen. Ga je voor de drukte? Of kies je juist voor de serene rust? Op dit prachtige eiland is alles mogelijk. Houd er wel rekening mee dat ge temperaturen behoorlijk op kunnen lopen.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 30 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Bali-zonvakantie-bestemming

9. Bali

Wil je nóg verder van huis gaan? Dan is het in september 2022 absoluut aan te raden om naar Bali toe te gaan. Dit Indonesische eiland is onder toeristen erg populair en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, op dit eiland geniet je van een unieke cultuur, van de unieke natuur en van een ongekende diversiteit. Op Bali worden zandstranden bijvoorbeeld afgewisseld met een tropisch regenwoud.

September is voor Bali de beste reisperiode. Tijdens deze periode is het droog, is het lekker warm en komt de natuur vol in de bloei. Tevens is het ideaal dat je op dit eiland uit heel veel bestemmingen kunt kiezen. Onder andere Ubud, Sanur, Semniyak, Kuta en Nusa Dua zijn ware aanraders op dit eiland.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 27 graden
 • Vliegduur: 15 á 65 uur
Canarische-Eilanden-zonvakantie-bestemming

10. Canarische Eilanden

De Spaanse plekken Andalusië en Ibiza hebben we eerder in dit artikel al aangeraden. Een andere Spaanse bestemming die absoluut niet mag ontbreken, zijn de Canarische Eilanden. Op deze eilanden is het eigenlijk altijd goed vertoeven; in het voorjaar, in het najaar, in de winter en in september. September is één van de meest aangename maanden op deze eilanden.

Het leuke aan de Canarische Eilanden is dat je uit meerdere eilanden kunt kiezen. Ga je voor Gran Canaria of Tenerife? Of geef je toch de voorkeur aan Lanzarote, Fuerteventura of La Palma? Al deze eilanden zijn op hun eigen manier uniek.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 24 graden
 • Vliegduur: 4 á 4,5 uur
Zanzibar-zonvakantie-bestemming

11. Zanzibar

Vind je het niet erg om iets verder te vliegen voor een heerlijke zonvakantie in september 2022? En ben je fan van het ontdekken van nieuwe plekjes op de aardbol? Dan is het erg leuk om naar Zanzibar af te reizen. Dit prachtige eiland – voor de rust van Tanzania – lijkt rechtstreeks uit een vakantiefolder te komen.

Wat je op dit eiland aantreft? Onder andere witte zandstranden, prachtige palmbomen, een prachtige natuur en turquoise zeewater. Bovendien is september de ideale reisperiode voor dit eiland; tijdens deze periode is het droog en heerlijk warm. 

 • Gemiddelde temperatuur in september: 27 graden
 • Vliegduur: 6 uur
Marokko-zonvakantie-bestemming

12. Marokko

Een unieke vakantiebestemming in het noorden van Afrika. Je kunt hierbij aan Egypte denken, maar sinds enige jaren ook aan Marokko. Meer en meer toeristen trekken namelijk naar dit prachtige en unieke land toe. Een land waarin je van een unieke cultuur geniet, van een prachtige omgeving en van veel leuke steden.

Een zonvakantie in Marokko kun je bovendien op tal van manieren invullen. Je kunt voor één van de populaire badplaatsen kiezen, maar je kunt ook naar één van de grote steden toegaan. Uiteraard is het tijdens je zonvakantie in september 2022 ook mogelijk om dit met elkaar te combineren. Marokko ontdekken is hoe dan ook een aanrader.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 29 graden
 • Vliegduur: 4 uur
ABC-eilanden-zonvakantie-bestemming

13. De ABC-eilanden

Als je het niet erg vindt om ver te vliegen, zijn de ABC-eilanden een ware aanrader. Op de Nederlandse Antillen – Aruba, Bonaire en Curaçao – is het heerlijk vertoeven. Je geniet hier van prachtige zandstranden, van gezellige dorpjes en van de gastvrijheid van de plaatselijke bewoners.

Voor welk eiland je het beste kunt kiezen? Dat is van je eigen voorkeuren afhankelijk. Als je gek op drukte bent, is Curaçao de beste optie. Mocht je meer op je rust gesteld zijn, zijn Aruba en Bonaire de betere opties. Wat ons betreft hebben de drie eilanden stuk voor stuk iets unieks te bieden. 

 • Gemiddelde temperatuur in september: 29 graden
 • Vliegduur: 10 á 11 uur
Kaapverdië-zonvakantie-bestemming

14. Kaapverdië

De Kaapverdische Eilanden zijn in de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Dit komt onder andere door de serene rust die op deze eilanden aanwezig is. Je komt op de Kaapverdische Eilanden heerlijk tot rust, terwijl je ook nog van aangename temperaturen genieten.

Bovendien kun je uit meerdere eilanden kiezen. De meeste toeristen kiezen in ieder geval voor Sal of Boa Vista. Op deze eilanden vind je tal van luxe resorts waarin je helemaal niks tekort komt. De witte zandstranden en het azuurblauwe water maken het plaatje helemaal compleet.

 • Gemiddelde temperatuur in september: 28 graden
 • Vliegduur: 6 uur
Seychellen-zonvakantie-bestemming

15. Seychellen

Wil je je zonvakantie in juli 2022 op een unieke locatie doorbrengen? Dan raden wij je de Seychellen aan. Dit is een eilandengroep in de Indische Oceaan. Zoals je mogelijk al voorgesteld had, is dit echt een tropisch eiland. Een eiland met een indrukwekkende natuur, heerlijke temperatuur en een rijke flora en fauna.

Op dit eiland waan je je echt in een film. Je komt unieke dieren tegen, je ligt op parelwitte zandstranden en de palmbomen staan overal om je heen. Wij raden hierbij vooral het hoofdeiland Mahé en Praslin aan. Het laatstgenoemde eiland staat ook wel te boek als het meest vruchtbare eiland ter wereld. Dat is duidelijk terug te zien aan de rijke flora en fauna.

 • Gemiddelde temperatuur in juli: 26 graden
 • Vliegduur: 13 á 14 uur

De beste vakantiebestemming voor een zonvakantie in september 2022

Welke van deze 15 heerlijke bestemmingen spreekt jou het meeste aan? Gaat je voorkeur uit naar één van de Europese bestemmingen? Of lijkt het je heerlijk om van één van de overzeese bestemmingen te gaan genieten? Zet je wensen goed op een rijtje en neem bovenstaande 15 bestemmingen goed voor jezelf door. 

Bij al deze bestemmingen geniet je in ieder geval van heerlijk weer. Van een fraaie omgeving. En van een onvergetelijke vakantie. Wij wensen je graag alvast veel plezier!

Zonvakanties in andere maanden

Ontdek meer reisblogs!

Scroll naar top