Zonvakantie november 2022: Top 15 vakantiebestemmingen voor november

Merk je zelf ook dat je in het najaar er liever op uitgaat, naar het buitenland bijvoorbeeld. En zie jij een heerlijke zonvakantie in november 2022 wel zitten? Dan is er niemand die je tegenhoudt! Ga op zoek naar jouw perfecte zonbestemming, boek je vakantie en geniet van een heerlijke zonvakantie in november 2022.

Het najaar is voor vele één van de vervelendste periode van het jaar. Het is een sombere, donkere en vaak ook koude tijd die je graag omwisselt voor zomerachtige dagen. De enorme regenval die vaak voorkomt maakt deze tijd ook niet echt beter.

Ontdek samen met ons de top 15 zon vakantiebestemmingen voor november 2022!

Inhoudsopgave:

voordelen-zonvakantie-in-november

Waarom voor een zonvakantie in november 2022 kiezen?

Kunnen wij een zonvakantie in het najaar van 2022 aanraden? Ja, dat kunnen we absoluut. Onder andere vanwege onderstaande redenen:

 • In Nederland is het koud, somber en regenachtig. Het najaar van Nederland is vaak niet de leukste of het spannendste seizoen van het jaar. Het is in deze periode in ons land immers vaak nat, koud en relatief somber. Deze tijd kan je beter invullen, dan is een vakantie in het najaar ideaal.
 • Voordelige prijzen. In het hoogseizoen betaal je de hoofdprijs voor om naar een populaire vakantiebestemming toe gaan. Als je in november een vakantie wilt boeken, vallen de voordelige prijzen direct op. Een heerlijke zonvakantie in november 2022 hoeft namelijk niet de hoofdprijs te kosten.
 • Heerlijk tot rust komen. Ben je na de zomervakantie direct weer hard aan het werk gegaan? Dan kan je vast wel weer wat ontspanning gebruiken! Een zonvakantie in november 2022 komt dan prima van pas. De timing is ideaal; Je kan heerlijk tussen de zomervakantie en het einde van het jaar nog even van de zon genieten!

De 15 leukste bestemmingen voor een zonvakantie november 2022

Zie jij jezelf al heerlijk op een zonnige bestemming in november 2022 op je bedje op het strand of aan het zwembad liggen? Dan kan je namelijk in dit artikel de nodige inspiratie op doen. Maak kennis met de 15 leukste bestemmingen voor een heerlijke zonvakantie in november 2022!

Canarische-Eilanden-zonvakantie-bestemming

1. Canarische Eilanden

Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Het zijn enkele eilanden die tot de Canarische Eilandengroep behoren. Als je in november naar één van deze eilanden toe gaat, ben je van een heerlijke vakantie verzekerd. Een heerlijke vakantie met veel zon en met veel plezier.

Ook voor deze eilanden geldt het volgende: veel toeristen komen in de zomer naar dit eiland toe. In het najaar vind je op deze eilanden vooral oudere mensen die in de warmte lekker overwinteren. Op de Canarische Eilanden geniet je zodoende van veel rust!

 • Gemiddelde temperatuur in november: 22graden
 • Vliegduur: Tussen de 4 en 5 uur
Marokko-zonvakantie-bestemming

2. Marokko

Een vrij onbekende bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Dat is toch wel de manier waarop we Marokko kunnen omschrijven. In dit land kun je echter in november van een overheerlijke vakantie genieten. Een vakantie waarin je kennismaakt met een andere cultuur, met het prachtige landschap van Marokko en de zachte temperaturen.

Bovendien kun je in Marokko tal van dingen zien, doen en beleven. Het bezoeken van grote steden, zoals Agadir of Marrakech, zijn wat ons betreft zeker aanrader. Als je dan toch naar Agadir gaat, kun je bij deze stad ook genieten van het brede zandstrand. Zéker een aanrader.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 24 graden
 • Vliegduur: 4 uur en 15 minuten
Kaapverdië-zonvakantie-bestemming

3. Kaapverdië

Vind je het niet erg om iets langer in het vliegtuig te zitten? Dan is een bezoekje aan de Kaapverdische Eilanden aan te raden. Kaapverdië is met name in de afgelopen jaren erg populair onder toeristen geworden. Iets wat goed voor te stellen is. Dit land heeft namelijk ongekend veel te bieden:

 • Heerlijke zandstranden
 • Azuurblauw water
 • Prachtige resorts
 • Aangename rust
 • Betaalbaar
 • Gemiddelde temperatuur in november: 27 graden
 • Vliegduur: 6 uur
Bali-zonvakantie-bestemming

4. Bali

Wil je eventueel nog verder vliegen voor een heerlijke zonvakantie in november 2022? En wil je deze vakantie graag op een unieke manier invullen? Dan is het aan te raden om naar het Indonesische eiland Bali toe te gaan. Dit eiland is prachtig, heeft veel te bieden en is erg populair onder toeristen.

Op dit eiland kun je bijzondere dingen doen. Je kunt kennismaken met de unieke leefstijl op dit eiland, terwijl je ook de indrukwekkende natuur kunt ontdekken. Als je even tot rust wilt komen, is dit mogelijk op één van de vele zandstranden!

 • Gemiddelde temperatuur in november: 27 graden
 • Vliegduur: 16 uur
Gambia-zonvakantie-bestemming

5. Gambia

Om in november van een heerlijke zonvakantie te genieten, kun je je pijlen prima op Afrika richten. Op dit continent kun je bijvoorbeeld voor Marokko kiezen, maar je kunt ook voor Gambia kiezen. Dit land is mogelijk nóg onbekender dan Marokko.

In Gambia geniet je echter van heerlijke temperaturen, van een prachtige omgeving en van onwijs vriendelijke mensen. Bovendien kun je in dit land uit meerdere populaire regio’s en steden kiezen. Ongeacht waar je in Gambia verblijft, geniet je van een gemiddelde temperatuur van ruim 30 graden.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 31 graden
 • Vliegduur: 6 uur en 15 minuten
Aruba-zonvakantie-bestemming

6. Aruba

De ABC-Eilanden kunnen jaarlijks op veel toeristen rekenen. Als wij in november naar de ABC-eilanden toe gaan, kiezen wij het liefste voor Aruba. Dit eiland is relatief rustig, is prachtig en beschikt over veel zandstranden. Op deze zandstranden is het heerlijk bijkomen en genieten van de hoge temperaturen.

Ten opzichte van Curaçao is het op Aruba een stuk rustiger. Dit is het geval tijdens de populaire reisperioden, maar ook in november. Vandaar ook dat Aruba hoger staat in deze lijst dan Curaçao.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 30 graden
 • Vliegduur: 10 á 11 uur
Florida-zonvakantie-bestemming

7. Florida

Vind je het niet erg om de gehele oceaan te oversteken? Dan is een verblijf in de Amerikaanse staat Florida een ware aanrader. In deze staat is het heerlijk weer, terwijl je ook op tal van manieren je dagen kunt vullen.

Je kunt door de stad Miami heen struinen, je kunt alligators spotten in de Everglades en je kunt heerlijk op het strand liggen. Gaat je voorkeur uit naar een gevarieerde zonvakantie in november 2022? Dan is Florida één van de beste opties die je hebt.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 28 graden
 • Vliegduur: 10 uur
Egypte-zonvakantie-bestemming

8. Egypte

Gambia, Marokko en Kaapverdië. Het zijn de Afrikaanse vakantiebestemmingen waar je eerder in dit artikel al meer over hebt kunnen lezen. Niet alleen deze bestemmingen zijn populair, maar ook het Afrikaanse land Egypte. Het land van de piramides, van de indrukwekkende stad Caïro en van het heerlijke weer.

Voor een heerlijke zonvakantie leent Egypte zich echt uitstekend. In dit land geniet je van diverse gebieden, van prachtige resorts en van super aangename temperaturen. Bovendien is het slechts 5 uurtjes vliegen naar dit Afrikaanse land.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 25 graden
 • Vliegduur: 5 uur
Zuid-Afrika-Kaapstad-zonvakantie-bestemming

9. Zuid-Afrika

Lijkt het je leuk om in november een fraaie rondreis te maken? Eén van de regio’s die zich daar het beste voor leent, is Zuid-Afrika. In dit indrukwekkende land kun je echt prachtige rondreizen maken. Zo kun je starten in Kaapstad, waarna je naar Johannesburg toe rijdt. Een diverse, indrukwekkende en onvergetelijke tocht.

Tijdens zo’n rondreis geniet je ook nog eens van heerlijk weer. Blijf je liever op één vaste locatie? Dat is in Zuid-Afrika ook prima mogelijk; in dat geval raden wij je Kaapstad heel erg aan.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 20 graden
 • Vliegduur: ruim 11 uur
Yucatán-Mexico-zonvakantie-bestemming

10. Yucatán

Dit is wat ons betreft één van de minst bekendste bestemmingen in deze lijst. Het is echter wel één van de bestemmingen die het meeste te bieden heeft. Rondom dit prachtige Mexicaanse schiereiland vind je bijvoorbeeld fraaie zandstranden met azuurblauw water.

Op dit eiland snuif je echter ook de Mexicaanse cultuur én de Mayacultuur op. Op dit Mexicaanse eiland zijn namelijk veel overblijfselen van de Maya’s te vinden. Indrukwekkend dus om dit eiland te ontdekken, waarbij je ondertussen van heerlijke temperaturen geniet.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 27 graden
 • Vliegduur: 10 á 11 uur
Thailand-zonvakantie-bestemming

11. Thailand

Eerder in dit artikel heb je al kennis kunnen maken met het Indonesische eiland Bali. Dat is echter niet de enige plek die wij in Azië aan kunnen raden. Ook over het prachtige land Thailand zijn wij namelijk erg enthousiast.

Dit is één van de meest diverse landen ter wereld. Je kunt in dit land hele drukke en chaotische steden bezoeken, terwijl je ook bij kunt komen op één van de vele bounty-eilanden. Ongeacht hoe je je tijd in Thailand in gaat delen, geniet je van een gevarieerde en onvergetelijke vakantie.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 32 graden
 • Vliegduur: 11 á 12 uur
Dubai-zonvakantie-bestemming

12. Dubai

Het land van de wolkenkrabbers, het heerlijke weer en onvergetelijke momenten. Dat is toch wel de manier waarop het emiraat Dubai omschreven kan worden. Op deze plek in de woestijn bestond 40 jaar geleden een kleine nederzetting, maar nu is Dubai één van de meest indrukwekkende plekken ter wereld.

De hoge gebouwen, alle pracht en praal en het heerlijke weer. Dit zijn toch wel de belangrijkste ingrediënten van een heerlijke zonvakantie in Dubai in november 2022.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 29 graden
 • Vliegduur: 6 uur en 45 minuten
Curaçao-zonvakantie-bestemming

13. Curaçao

Ben je gek op een prachtig eiland met witte zandstranden? Neem je graag een duik in helder, azuurblauw water? En vind je het wellicht ook leuk om te snorkelen? Als je op deze vragen ja kunt beantwoorden, is een vakantie op Curaçao een prima optie voor je.

Dit eiland is fraai, is gezellig en heeft het nodige te bieden. Dit geldt niet alleen voor de heerlijke temperaturen, maar ook voor allerlei vormen van vermaak. Een zonvakantie op Curaçao is wat ons betreft een garantie op een aangename en onvergetelijke vakantie. Ten opzichte van Aruba is het op Curaçao vaak wel drukker.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 29 graden
 • Vliegduur: 10 á 11 uur
Malediven-zonvakantie-bestemming

14. Malediven

Wil je van de zonvakantie in november 2022 echt een onvergetelijke vakantie maken? Dan kun je eens naar de Malediven kijken. Een bestemming die tot voor kort alleen voor de rijken onder ons bestemd was, maar nu voor iedereen toegankelijk is. alhoewel; voor een vakantie naar de Malediven moet je alsnog relatief diep in de buidel tasten.

Mocht je dit geen probleem vinden, is dit echt een sublieme vakantiebestemming. Azuurblauw water, parelwitte zandstranden en palmbomen. Ja, de stranden op de Malediven zijn exact zoals je deze in de vakantiebrochures ziet staan.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 31 graden
 • Vliegduur: 11 á 14 uur (afhankelijk van overstap)
Mauritius-zonvakantie-bestemming

15. Mauritius

Deze lijst met vakantiebestemmingen sluiten we graag in stijl af. In de stijl van prachtige landschappen, parelwitte zandstranden en azuurblauw water. Voor dergelijke kenmerken moet je in Mauritius zijn.

Een prachtig eiland dat – samen met Madagaskar – voor de oostkust van Afrika ligt. Het is naar dit vakantieoord zo’n 12 uurtjes vliegen, waarna het genieten begint. Je geniet van hoge temperaturen, van een prachtige omgeving en van veel indrukwekkende bezienswaardigheden. De vele baaien, stranden en steden zijn absoluut het bezoeken waard.

 • Gemiddelde temperatuur in november: 27 graden
 • Vliegduur: 12 uur

De beste vakantiebestemming zonvakantie november 2022

Welke zonvakantie bestemming voor in november 2022 spreekt jou het meeste aan? Blijf je het liefste in Europa? of zoek je het liever nog verder in de wereld op? Dan zal vast wel één van de vakantiebestemmingen uit deze top 15 jouw aanspreken.

Zet je wensen op een rijtje, bepaal je budget en ga op zoek naar de leukste bestemming voor de zonvakantie in november 2022!

Zonvakanties in andere maanden

Ontdek meer reisblogs!

Scroll naar top