Zonvakantie mei 2022: Top 15 vakantiebestemmingen voor mei

De koude winter is alweer even voorbij. Toch dalen de laatste jaren de temperaturen in ons land regelmatig en zijn we toe aan meer warmte. Wil je daarom zo snel mogelijk weer van aangename temperaturen genieten? Dan is een zonvakantie in mei 2022 een goede optie voor je.

In dit artikel maak je kennis met de 15 leukste vakantiebestemmingen! De bestemmingen hebben veel te bieden, maar beschikken ook over een heerlijk aangenaam klimaat. Hiermee bedoelen wij dat je verzekerd bent van heerlijk weer op deze bestemmingen. Genoeg reden dus om een vakantie naar één van deze 15 bestemmingen te boeken!

Inhoudsopgave:

Waarom voor een zonvakantie in mei 2022 kiezen?

De redenen zijn divers waarom een zonvakantie in mei 2022 aan te raden is:

 • Je laat de koude temperaturen achter. Schaatsen is erg leuk, maar de lage temperaturen in ons land zijn voor veel mensen toch een minpunt. Waarschijnlijk geldt dit ook voor jou. Dan is een zonvakantie mei 2022 absoluut aan te raden. Tijdens deze vakantie laat je de koude winter achter en geniet je direct van het heerlijke zonnige klimaat.
 • Maak de keuze uit veel bestemmingen. Een groot voordeel van een vakantie in mei is dat je uit meerdere bestemmingen kunt kiezen. Dit kan om bestemmingen dichtbij huis gaan, maar ook bestemmingen aan de andere kant van de oceaan. Je hebt dus méér dan genoeg keuze!
 • Het is goed voor de gezondheid. Wist je dat de zonnestralen goed voor de gezondheid is? Door de zonnestralen maakt je lichaam meer vitamine D aan. Hierdoor ga je je fitter en gelukkiger voelen. Maar je moet ook rekening houden met de zon; smeer je altijd goed in met zonnebrandcrème. 
 • Even lekker tot rust komen. De afgelopen jaren zijn vrij bijzonder, hectisch en niet altijd even leuk geweest. Met een zonvakantie mei 2022 kun je dat hopelijk even achter je laten. Op jouw vakantiebestemming kun je genieten van het heerlijke weer én even lekker tot rust komen. Daar heeft uiteindelijk iedereen wel eens behoefte aan.

De 15 leukste bestemmingen voor een zonvakantie mei 2022

Zie jij wel wat in de genoemde voordelen? En wil je daarom een vakantiebestemming gaan uitkiezen en een zonvakantie mei 2022 gaan boeken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben de 15 leukste bestemmingen voor je verzameld; deze bestemmingen lichten we graag hieronder in het kort uit!

Costa-del-Sol-zonvakantie-bestemming

1. Costa del Sol

Relatief veel Nederlanders trekken jaarlijks naar de Costa del Sol toe. Met name in de zomerperiode is dit een erg populaire bestemming; iets wat onder andere aan de heerlijke temperaturen te danken is. Ook in mei kun je prima naar de Costa del Sol toe. Het is nog niet zo warm als in de zomer, maar je geniet zeker van aangename temperaturen.

Bijkomend voordeel: in de Costa del Sol is het onwijs gezellig. Zo kun je uit meerdere badplaatsen kiezen, zoals Marbella en Torremolinos. Voor elk budget kun je aan de Costa del Sol wel een geschikte bestemming vinden. Vervolgens is het een en al genieten. Van de omgeving, van de zandstrabden, van het lekkere weer en van de Spaanse leefstijl.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 3 uur
Griekse-Eilanden-zonvakantie-bestemming

2. Griekse Eilanden

Het is niet voor niets dat we hier drie Griekse eilanden noemen. Nee, de Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor een heerlijke zonvakantie in het voorjaar. Hierbij gaat de voorkeur van veel toeristen specifiek uit naar Kreta, Rhodos en Kos.

Waarom deze drie Griekse eilanden? Omdat deze eilanden alles hebben waar je maar naar op zoek kunt gaan. Je geniet van een prachtige kustlijn, van prachtige landschappen, van gezellige steden, van pittoreske dorpjes en van heerlijk weer. Overigens kun je uit nog veel meer Griekse eilanden kiezen; op de meeste Griekse eilanden is het in mei al heerlijk weer. Bijkomend voordeel: het is niet al te lang vliegen naar Griekenland.

 • Gemiddelde temperatuur: 20 graden
 • Vliegduur: 3 á 3,5 uur
Antalya-zonvakantie-bestemming

3. Antalya

Veel toeristen trekken jaarlijks naar de Turkse Rivièra toe; iets wat heel goed voor te stellen is. Dit gebied in Turkije is onwijs fraai, is erg gezellig, herbergt veel badplaatsen en is ook nog betaalbaar. Onze voorkeur hierbij gaat uit naar Antalya; dit is volgens ons de meest geschikte bestemming voor een heerlijke zonvakantie in mei 2022. 

In en rondom Antalya kun je veel doen, zien en beleven. Je kunt echter ook heerlijk relaxen op één van de zandstranden. Doe je ogen dicht en grote kans dat je heerlijk tot rust komt. Ondertussen geniet je van het aangename temperatuur én van de Turkse gastvrijheid. Ongeacht in welk hotel of resort je verblijft, geniet je van de aangename gastvrijheid. Dat het in deze regio in Turkije ook nog betaalbaar is, is een ander groot voordeel wat ons betreft.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Cyprus-zonvakantie-bestemming

4. Cyprus

Eerder in deze top 15 hebben wij je al de Griekse eilanden aangeraden. Iets wat vergelijkbaar met de Griekse eilanden is, is Cyprus. Dit is immers ook een eiland waar het heerlijk weer op is. In de periode van mei schommelt de gemiddelde temperatuur rond de 21 graden. Je kunt dus heerlijk in jouw badkleding aan het zwembad liggen. Of je kunt op één van de vele zandstranden van Cyprus heerlijk relaxen.

Het leuke aan Cyprus is de diversiteit. Op dit eiland kun je echt heel veel zien, doen en beleven. Je kunt gezellige stadjes bezoeken, terwijl je je ook kunt vergapen aan de natuur op dit eiland. Al met al is een zonvakantie naar Cyprus in mei 2022 van harte aan te raden.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Marokko-zonvakantie-bestemming

5. Marokko

Vind je het niet erg om de grenzen van Europa te verlaten? Dan is Marokko één van de meest geschikte vakantiebestemmingen. Dit is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar toch is het een bijzonder leuke bestemming. En een unieke bestemming, aangezien niet veel Nederlanders naar Marokko toegaan voor een vakantie.

In mei geniet je in dit land van heerlijk weer; de temperatuur schommelt tussen de 20 en 23 graden. Bovendien kun je in Marokko uit veel plaatsen kiezen. Je kunt kiezen voor Agadir of Marrakech of voor Fez. Mocht je vooral van een zon, zee en strand vakantie willen genieten, is Agadir de beste optie voor je. Dit is dé badplaats van Marokko.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Kaapverdië-zonvakantie-bestemming

6. Kaapverdië

Lange tijd waren de Kaapverdische Eilanden onveilig en armoedig. In de afgelopen jaren is daar echt een ongekende verandering in gekomen. Op dit moment is Kaapverdië zelfs een populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders. Op deze eilanden geniet je van rust, van overheerlijk weer én van een indrukwekkend landschap.

Als je naar Kaapverdië toe wilt gaan, kun je ook nog uit meerdere eilanden kiezen. Een verblijf op Boa Vista of Sal is aan te raden; dit zijn de twee bekendste en populairste eilanden van Kaapverdië. Houd er wel rekening mee dat het zes uur vliegen is naar deze eilanden; de eilanden bevinden zich namelijk voor de westkust van Afrika. Je moet echter iets overhebben voor een gemiddelde temperatuur van maar liefst 24 graden in mei.

 • Gemiddelde temperatuur: 26 graden
 • Vliegduur: 6 uur
Bali-zonvakantie-bestemming

7. Bali

Als je vliegen geen probleem vindt, kun je ook eens kijken naar Bali. Dit Indonesische eiland is super populair onder toeristen en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, Bali heeft onwijs veel te bieden. Zowel qua weer als qua bezienswaardigheden. Bovendien kun je op dit eiland volledig tot rust komen.

De periode mei-mei is bovendien één van de beste periode op dit eiland. Dit komt onder andere doordat het regenseizoen net over is. In de maand mei geniet je hierdoor van aangename temperaturen in combinatie met een flinke droogte. Heerlijk! Houd alleen wel rekening met de lange vliegduur.

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden
 • Vliegduur: 15 tot 16 uur
Egypte-zonvakantie-bestemming

8. Egypte

Eerder in deze lijst heb je al kennis kunnen maken met Marokko. Spreekt dat land je niet helemaal aan, maar wil je wel naar Afrika? Dan kun je ook eens naar Egypte kijken. Het is niet voor niets dat dit land erg populair is onder (Nederlandse) toeristen.

Weet je wat zo fijn is aan Egypte? Dat je uit heel veel badplaatsen kunt kiezen. Ongeacht voor welke badplaats je kiest, geniet je van luxe resorts en hotels. Hierbij geniet je ook nog van aangename temperaturen; de gemiddelde temperatuur schommelt rond de 28 graden. Bovendien is het niet al te ver vliegen naar Egypte; binnen zo’n 5 uur ben je al in dit prachtige land. In het land waarbij je uiteraard ook de indrukwekkende steden en piramides kunt bezoeken.

 • Gemiddelde temperatuur: 28 graden
 • Vliegduur: 4,5 uur
Canarische-Eilanden-zonvakantie-bestemming

9. Canarische Eilanden

Wil je graag in de winter van een heerlijke vakantie in Europa genieten? Dan is de kans groot dat je bij de Canarische Eilanden uit gaat komen. Op deze Spaanse eilanden is het namelijk het gehele jaar lekker weer; vandaar ook dat veel Nederlanders op deze eilanden overwinteren.

Ook in mei kun je op de Canarische Eilanden van een heerlijke vakantie genieten. De temperaturen zijn vrij hoog, je kunt uit meerdere eilanden kiezen en je kunt uit meerdere soorten accommodaties kiezen. Ondanks de populariteit vallen de prijzen op de Canarische Eilanden ook nog mee, zeker in de maand mei. Nu moet je alleen nog een keuze maken tussen de vele Canarische Eilanden; Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife zijn populaire bestemmingen.

De-Algarve-zonvakantie-bestemming

10. De Algarve

Vrij veel Nederlanders kiezen ervoor om in de Algarve te overwinteren. Iets wat goed voor te stellen is, aangezien het in deze Portugese regio in de winter heerlijk weer is. Die vlieger gaat ook op voor de maand mei; in die maand geniet je in de Algarve van overheerlijk weer.

Bovendien kun je in de Algarve veel leuke dingen doen. Je kunt in een huurauto deze regio ontdekken, waarbij je tal van leuke steden aan kunt doen. Meest populaire plaats hierbij is uiteraard Albufeira. Als je liever tot rust komt, is dat mogelijk in één van de minder toeristische bestemmingen. De Algarve is hoe dan ook prachtig en een garantie op een lekker weer.

 • Gemiddelde temperatuur: 22 graden
 • Vliegduur: 3 uur
Sicilië-zonvakantie-bestemming

11. Sicilië

Als je liever niet al te ver vliegt, kun je ook eens naar Italië kijken. In Italië is Sicilië één van de populairste vakantiebestemmingen, zéker in de maand mei. In deze maand is het op Sicilië namelijk heer. Heerlijk weer om op het strand te liggen, maar ook heerlijk weer om dit eiland te ontdekken.

Wat je zoal op dit eiland kunt doen? Nou, je kunt naar de grotere steden toe gaan, maar je kunt ook eeuwenoude ruïnes bezoeken. Deze ruïnes stammen uit de Griekse en Romeinse tijd; echt heel gaaf om eens te bekijken. Doordat Sicilië vrij groot is, kun je bovendien uit veel bestemmingen kiezen. Aan jou de keus!

 • Gemiddelde temperatuur: 22 graden
 • Vliegduur: 2 uur en 45 minuten
Malta-zonvakantie-bestemming

12. Malta

Spreekt Sicilië jou wel aan als bestemming voor een zonvakantie mei 2022? In dat geval kun je ook eens naar Malta kijken. Dit eiland ligt namelijk onder Sicilië en heeft ook het nodige te bieden. Zo geniet je op dit eiland van gezellige steden, van heerlijk weer en van prachtige zandstranden.

Bovendien kun je op Malta uit veel accommodaties kiezen. Ongeacht wat jouw budget is, kun je een prima accommodatie boeken. Een accommodatie vanwaaruit je van een heerlijke vakantie kunt genieten. Weet je wat overigens ook nog leuk is? Om een auto te huren en het eiland te verkennen. Houd er wel rekening mee dat men in Malta links rijdt.

 • Gemiddelde temperatuur: 22 graden
 • Vliegduur: 3 uur
Yucatán-Mexico-zonvakantie-bestemming

13. Yucatán

Heb je wel eens over Mexico nagedacht als vakantiebestemming? Zo ja, ga dan direct naar Yucatán toe. Dit schiereiland in Mexico is prachtig, heeft veel te bieden én is een garantie op een heerlijke vakantie. In de maand mei stijgt de gemiddelde temperatuur namelijk al (ver) boven de 30 graden. Ideaal.

Bovendien kun je op dit schiereiland echt volledig tot rust komen. Het eiland is steeds populairder aan het worden, maar is alsnog relatief rustig te noemen. Je moet eigenlijk alleen maar even kiezen naar welk van de vele zandstranden je toe gaat. Overigens kun je op dit schiereiland ook nog cultuur snuiven; op dit eiland vind je namelijk veel overblijfselen uit de tijd van de Maya’s.

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden
 • Vliegduur: 11 uur
Puglia-zonvakantie-bestemming

14. Puglia

We blijven nog even in Italië, aangezien de regio Puglia ook een ware aanrader is. Lange tijd was dit de armste regio van Italië, maar dat is compleet veranderd. Met name in de afgelopen jaren is Puglia namelijk erg populair onder toeristen geworden. Dáár profiteert deze regio momenteel dan ook optimaal van.

Deze regio kenmerkt zich door prachtige landschappen, een fraaie kustlijn en pittoreske dorpjes. Daarnaast vind je in deze regio ook nog fraaie en gezellige (grote) steden. Om deze regio te ontdekken, is een rondreis absoluut aan te raden. Tijdens deze rondreis geniet je ook nog eens van heerlijke temperaturen.

 • Gemiddelde temperatuur: 22 graden
 • Vliegduur: 2,5 uur
Bonaire-zonvakantie-bestemming

15. Bonaire

Deze lijst met 15 leukste bestemmingen voor een zonvakantie mei 2022 sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met dit prachtige en gezellige eiland; Bonaire. Dit eiland behoort ook tot de ABC-Eilanden en kan jaarlijks op veel Nederlandse toeristen rekenen.

Wil je tijdens jouw zonvakantie mei 2022 vooral tot rust komen? Daarvoor leent Bonaire zich uitstekend. Ten opzichte van Curaçao is dit eiland namelijk een stuk rustiger. Ondertussen geniet je van het heerlijke weer én van de gastvrijheid van de plaatselijke inwoners.  

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden
 • Vliegduur: 10 tot 11 uur

De beste vakantiebestemming zonvakantie mei 2022

Ben je enthousiast geworden en wil jij graag een zonvakantie mei 2022 gaan boeken? Maak dan een goede vergelijking tussen de benoemde vakantiebestemmingen. Het maakt niet uit voor welke bestemming je kiest, Je bent verzekerd van heerlijk weer. We wensen je alvast veel plezier met jouw komende zonvakantie in mei!

Zonvakanties in andere maanden

Ontdek meer reisblogs!

Scroll naar top