Zonvakantie juni 2022: Top 15 vakantiebestemmingen voor juni

Veel reizigers verlaten Nederland in de zomer om van het heerlijke weer te gaan genieten in het buitenland. Ik geef ze geen ongelijk! Liggend onder de palmbomen met een cocktail in de hand. Wil jij ook zo snel mogelijk van aangename temperaturen genieten? Dan is een zonvakantie in juni 2022 een prima optie voor je.

In dit artikel vertellen wij meer over de 15 leukste vakantiebestemmingen. Deze bestemmingen hebben veel te bieden en beschikken ook over het juiste klimaat. Voldoende reden dus om direct een vakantie naar één van deze 15 bestemmingen te boeken.

Inhoudsopgave:

Voordelen-zonvakantie-in-juni

Waarom voor een zonvakantie in juni 2022 kiezen?

De redenen zijn divers waarom een zonvakantie in juni 2022 aan te raden is:

 • Goed voor de gezondheid. Wist je dat de zonnestraling ook goed voor de gezondheid is? Door de zonnestralen maakt je lichaam bijvoorbeeld meer vitamine D aan, waardoor je je fitter en gelukkiger gaat voelen. Overigens moet je ook rekening houden met de zonnestraling; smeer je altijd goed in met zonnebrandcrème. 
 • Even lekker tot rust komen. De afgelopen jaren zijn vrij hectisch, bijzonder en niet altijd even leuk geweest. Met een zonvakantie juni 2022 kun je hopelijk die tijd achter je laten. Op jouw vakantiebestemming kun je genieten van het heerlijke weer én even lekker tot rust komen. Daar heeft uiteindelijk elk mens behoefte aan.
 • Je kunt uit veel bestemmingen kiezen. Een ander voordeel van een vakantie in juni is dat je uit veel bestemmingen kunt kiezen. Het gaat hierbij om bestemmingen dichtbij huis, maar ook om bestemmingen aan de andere kant van de oceaan. Je hebt dus méér dan voldoende om uit te kiezen.

De 15 leukste bestemmingen voor een zonvakantie juni 2022

Zie jij wel iets in bovenstaande voordelen? En wil je daardoor graag een zonvakantie juni 2022 gaan boeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk 15 leuke bestemmingen voor je verzameld; deze bestemmingen bespreken we graag hieronder in het kort!

Griekse-Eilanden-zonvakantie-bestemming

1. Griekse Eilanden

Het is niet voor niets dat we hier drie Griekse eilanden noemen. Nee, de Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor een heerlijke zonvakantie in het voorjaar. Hierbij gaat de voorkeur van veel toeristen specifiek uit naar Kreta, Rhodos en Kos.

Waarom deze drie Griekse eilanden? Omdat deze eilanden alles hebben waar je maar naar op zoek kunt gaan. Je geniet van een prachtige kustlijn, van prachtige landschappen, van gezellige steden, van pittoreske dorpjes en van heerlijk weer. Overigens kun je uit nog veel meer Griekse eilanden kiezen; op de meeste Griekse eilanden is het in juni al heerlijk weer. Bijkomend voordeel: het is niet al te lang vliegen naar Griekenland.

 • Gemiddelde temperatuur: 20 graden
 • Vliegduur: 3 á 3,5 uur
Marokko-zonvakantie-bestemming

2. Marokko

Vind je het niet erg om de grenzen van Europa te verlaten? Dan is Marokko één van de meest geschikte vakantiebestemmingen. Dit is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar toch is het een bijzonder leuke bestemming. En een unieke bestemming, aangezien niet veel Nederlanders naar Marokko toegaan voor een vakantie.

In juni geniet je in dit land van heerlijk weer; de temperatuur schommelt tussen de 20 en 23 graden. Bovendien kun je in Marokko uit veel plaatsen kiezen. Je kunt kiezen voor Agadir of Marrakech of voor Fez. Mocht je vooral van een zon, zee en strand vakantie willen genieten, is Agadir de beste optie voor je. Dit is dé badplaats van Marokko.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Cyprus-zonvakantie-bestemming

3. Cyprus

Eerder in deze top 15 hebben wij je al de Griekse eilanden aangeraden. Iets wat vergelijkbaar met de Griekse eilanden is, is Cyprus. Dit is immers ook een eiland waar het heerlijk weer op is. In de periode van juni schommelt de gemiddelde temperatuur rond de 21 graden. Je kunt dus heerlijk in jouw badkleding aan het zwembad liggen. Of je kunt op één van de vele zandstranden van Cyprus heerlijk relaxen.

Het leuke aan Cyprus is de diversiteit. Op dit eiland kun je echt heel veel zien, doen en beleven. Je kunt gezellige stadjes bezoeken, terwijl je je ook kunt vergapen aan de natuur op dit eiland. Al met al is een zonvakantie naar Cyprus in juni 2022 van harte aan te raden.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Kaapverdië-zonvakantie-bestemming

4. Kaapverdië

Lange tijd waren de Kaapverdische Eilanden onveilig en armoedig. In de afgelopen jaren is daar echt een ongekende verandering in gekomen. Op dit moment is Kaapverdië zelfs een populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders. Op deze eilanden geniet je van rust, van overheerlijk weer én van een indrukwekkend landschap.

Als je naar Kaapverdië toe wilt gaan, kun je ook nog uit meerdere eilanden kiezen. Een verblijf op Boa Vista of Sal is aan te raden; dit zijn de twee bekendste en populairste eilanden van Kaapverdië. Houd er wel rekening mee dat het zes uur vliegen is naar deze eilanden; de eilanden bevinden zich namelijk voor de westkust van Afrika. Je moet echter iets overhebben voor een gemiddelde temperatuur van maar liefst 24 graden in juni.

 • Gemiddelde temperatuur: 26 graden
 • Vliegduur: 6 uur
Canarische-Eilanden-zonvakantie-bestemming

5. Canarische Eilanden

Wil je graag in de winter van een heerlijke vakantie in Europa genieten? Dan is de kans groot dat je bij de Canarische Eilanden uit gaat komen. Op deze Spaanse eilanden is het namelijk het gehele jaar lekker weer; vandaar ook dat veel Nederlanders op deze eilanden overwinteren.

Ook in juni kun je op de Canarische Eilanden van een heerlijke vakantie genieten. De temperaturen zijn vrij hoog, je kunt uit meerdere eilanden kiezen en je kunt uit meerdere soorten accommodaties kiezen. Ondanks de populariteit vallen de prijzen op de Canarische Eilanden ook nog mee, zeker in de maand juni. Nu moet je alleen nog een keuze maken tussen de vele Canarische Eilanden; Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife zijn populaire bestemmingen.

Curaçao-zonvakantie-bestemming

6. Curaçao

In de winterperiode kiezen vrij veel Nederlanders voor de ABC-eilanden; Aruba, Bonaire of Curaçao. Logisch, aangezien het op deze eilanden het gehele door jaar heerlijk weer is. Dit is het geval in de winterperiode, maar is ook zeker het geval in de maand juni. Voor een zonvakantie juni 2022 lenen deze eilanden zich dan ook uitstekend.

Onze persoonlijke voorkeur gaat hierbij uit naar Curaçao. Op dit eiland kun je veel doen, kun je veel zien en kun je veel beleven. Het is echter op dit eiland ook prima mogelijk om heerlijk tot rust te komen. Al met al een ware aanrader, zéker met het oog op de gemiddelde temperatuur in juni: ruim 30 graden.

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden
 • Vliegduur: 10 tot 11 uur
Bali-zonvakantie-bestemming

7. Bali

Als je vliegen geen probleem vindt, kun je ook eens kijken naar Bali. Dit Indonesische eiland is super populair onder toeristen en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, Bali heeft onwijs veel te bieden. Zowel qua weer als qua bezienswaardigheden. Bovendien kun je op dit eiland volledig tot rust komen.

De periode mei-juni is bovendien één van de beste periode op dit eiland. Dit komt onder andere doordat het regenseizoen net over is. In de maand juni geniet je hierdoor van aangename temperaturen in combinatie met een flinke droogte. Heerlijk! Houd alleen wel rekening met de lange vliegduur.

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden
 • Vliegduur: 15 tot 16 uur
Dubai-zonvakantie-bestemming

8. Dubai

The sky is the limit; dit gezegde is absoluut van toepassing op Dubai. Pakweg 40 jaar geleden stond er in dit gebied van de woestijn nog niks, maar nu vind je overal in Dubai prachtige wolkenkrabbers. Bovendien kun je in dit emiraat heerlijk tot rust komen; de verschillende zandstranden lenen zich hier uitstekend voor.

Bovendien geniet je in dit emiraat van heerlijke temperaturen; dat is zeker het geval in de maand juni. Dit is overigens wel de laatste maand voor de zomer waarin je naar Dubai toe moet gaan. Als je in de zomer naar Dubai toe gaat, krijg je met temperaturen van 40 graden te maken. Dat is niet al te prettig. In dit emiraat kun je hoe dan ook van een heerlijke zonvakantie in juni 2022 genieten!

 • Gemiddelde temperatuur: 33 graden
 • Vliegduur: 6 uur en 45 minuten
De-Algarve-zonvakantie-bestemming

9. De Algarve

Vrij veel Nederlanders kiezen ervoor om in de Algarve te overwinteren. Iets wat goed voor te stellen is, aangezien het in deze Portugese regio in de winter heerlijk weer is. Die vlieger gaat ook op voor de maand juni; in die maand geniet je in de Algarve van overheerlijk weer.

Bovendien kun je in de Algarve veel leuke dingen doen. Je kunt in een huurauto deze regio ontdekken, waarbij je tal van leuke steden aan kunt doen. Meest populaire plaats hierbij is uiteraard Albufeira. Als je liever tot rust komt, is dat mogelijk in één van de minder toeristische bestemmingen. De Algarve is hoe dan ook prachtig en een garantie op een lekker weer.

 • Gemiddelde temperatuur: 22 graden
 • Vliegduur: 3 uur
Sicilië-zonvakantie-bestemming

10. Sicilië

Als je liever niet al te ver vliegt, kun je ook eens naar Italië kijken. In Italië is Sicilië één van de populairste vakantiebestemmingen, zéker in de maand juni. In deze maand is het op Sicilië namelijk heer. Heerlijk weer om op het strand te liggen, maar ook heerlijk weer om dit eiland te ontdekken.

Wat je zoal op dit eiland kunt doen? Nou, je kunt naar de grotere steden toe gaan, maar je kunt ook eeuwenoude ruïnes bezoeken. Deze ruïnes stammen uit de Griekse en Romeinse tijd; echt heel gaaf om eens te bekijken. Doordat Sicilië vrij groot is, kun je bovendien uit veel bestemmingen kiezen. Aan jou de keus!

 • Gemiddelde temperatuur: 22 graden
 • Vliegduur: 2 uur en 45 minuten
Malta-zonvakantie-bestemming

11. Malta

Spreekt Sicilië jou wel aan als bestemming voor een zonvakantie juni 2022? In dat geval kun je ook eens naar Malta kijken. Dit eiland ligt namelijk onder Sicilië en heeft ook het nodige te bieden. Zo geniet je op dit eiland van gezellige steden, van heerlijk weer en van prachtige zandstranden.

Bovendien kun je op Malta uit veel accommodaties kiezen. Ongeacht wat jouw budget is, kun je een prima accommodatie boeken. Een accommodatie vanwaaruit je van een heerlijke vakantie kunt genieten. Weet je wat overigens ook nog leuk is? Om een auto te huren en het eiland te verkennen. Houd er wel rekening mee dat men in Malta links rijdt.

 • Gemiddelde temperatuur: 22 graden
 • Vliegduur: 3 uur
Bonaire-zonvakantie-bestemming

12. Bonaire

Deze lijst met 15 leukste bestemmingen voor een zonvakantie juni 2022 sluiten we bijna af in stijl. Dat doen we met dit prachtige en gezellige eiland; Bonaire. Dit eiland behoort ook tot de ABC-Eilanden en kan jaarlijks op veel Nederlandse toeristen rekenen.

Wil je tijdens jouw zonvakantie juni 2022 vooral tot rust komen? Daarvoor leent Bonaire zich uitstekend. Ten opzichte van Curaçao is dit eiland namelijk een stuk rustiger. Ondertussen geniet je van het heerlijke weer én van de gastvrijheid van de plaatselijke inwoners. 

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden

 • Vliegduur: 10 tot 11 uur

Yucatán-Mexico-zonvakantie-bestemming

13. Yucatán

Heb je wel eens over Mexico nagedacht als vakantiebestemming? Zo ja, ga dan direct naar Yucatán toe. Dit schiereiland in Mexico is prachtig, heeft veel te bieden én is een garantie op een heerlijke vakantie. In de maand juni stijgt de gemiddelde temperatuur namelijk al (ver) boven de 30 graden. Ideaal.

Bovendien kun je op dit schiereiland echt volledig tot rust komen. Het eiland is steeds populairder aan het worden, maar is alsnog relatief rustig te noemen. Je moet eigenlijk alleen maar even kiezen naar welk van de vele zandstranden je toe gaat. Overigens kun je op dit schiereiland ook nog cultuur snuiven; op dit eiland vind je namelijk veel overblijfselen uit de tijd van de Maya’s.

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden
 • Vliegduur: 11 uur
Egypte-zonvakantie-bestemming

14. Egypte

Eerder in deze lijst heb je al kennis kunnen maken met Marokko. Spreekt dat land je niet helemaal aan, maar wil je wel naar Afrika? Dan kun je ook eens naar Egypte kijken. Het is niet voor niets dat dit land erg populair is onder (Nederlandse) toeristen.

Weet je wat zo fijn is aan Egypte? Dat je uit heel veel badplaatsen kunt kiezen. Ongeacht voor welke badplaats je kiest, geniet je van luxe resorts en hotels. Hierbij geniet je ook nog van aangename temperaturen; de gemiddelde temperatuur schommelt rond de 28 graden. Bovendien is het niet al te ver vliegen naar Egypte; binnen zo’n 5 uur ben je al in dit prachtige land. In het land waarbij je uiteraard ook de indrukwekkende steden en piramides kunt bezoeken.

 • Gemiddelde temperatuur: 28 graden
 • Vliegduur: 4,5 uur
Malediven-zonvakantie-bestemming

15. Malediven

Een vakantiebestemming uit het boekje; dat is toch wel de Malediven. Lange tijd was deze eilandengroep alleen ‘bereikbaar’ voor de rijkere mensen. Gelukkig is dat nu veranderd; je moet er iets voor overhebben, maar het is mogelijk om op de Malediven van een heerlijke vakantie te genieten.

De Malediven zijn precies zoals je je in kunt beelden; azuurblauw water, parelwitte stranden, heerlijke temperaturen en prachtige palmbomen. Grote kans dat je nooit meer weg wilt van deze heerlijke eilanden.

 • Gemiddelde temperatuur: 32 graden
 • Vliegduur: 11 tot 14 uur (afhankelijk van een overstap)

De beste vakantiebestemming zonvakantie juni 2022

Wil jij een zonvakantie juni 2022 gaan boeken? Maak dan een goede vergelijking tussen de hierboven benoemde vakantiebestemmingen. Ongeacht voor welke bestemming je kiest, geniet je van heerlijk weer. We wensen je alvast veel plezier met jouw komende vakantie!

Zonvakanties in andere maanden

Ontdek meer reisblogs!

Scroll naar top