Zonvakantie april 2022: Top 15 vakantiebestemmingen voor april

Voor veel mensen is de winter de minst aangename periode. Het is donker, de periode voelt somber aan en het is koud. De temperaturen dalen in ons land de laatste jaren regelmatig onder het vriespunt. Zit je daar absoluut niet op te wachten? En wil je daarom zo snel mogelijk weer van aangename temperaturen genieten? Dan is een zonvakantie in april 2022 een prima optie voor je.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de 15 leukste vakantiebestemmingen. Deze bestemmingen hebben niet alleen veel te bieden, maar beschikken ook over het juiste klimaat. Wat we hiermee bedoelen? Dat je op deze bestemmingen van heerlijk weer verzekerd bent. Voldoende reden dus om direct een vakantie naar één van deze 15 bestemmingen te boeken.

Inhoudsopgave:

voordelen-zonvakantie-in-april

Waarom voor een zonvakantie in april 2022 kiezen?

De redenen zijn divers waarom een zonvakantie in april 2022 aan te raden is:

 • Je laat de koude winter achter. Schaatsen is erg leuk, maar de lage temperaturen in ons land zijn veel mensen toch een doorn in het oog. Als dit ook voor jou geldt, is een zonvakantie april 2022 absoluut aan te raden. Tijdens deze vakantie laat je de koude winter achter en geniet je direct van het heerlijke zonnetje.
 • Goed voor de gezondheid. Wist je dat de zonnestraling ook goed voor de gezondheid is? Door de zonnestralen maakt je lichaam bijvoorbeeld meer vitamine D aan, waardoor je je fitter en gelukkiger gaat voelen. Overigens moet je ook rekening houden met de zonnestraling; smeer je altijd goed in met zonnebrandcrème. 
 • Je kunt uit veel bestemmingen kiezen. Een ander voordeel van een vakantie in april is dat je uit veel bestemmingen kunt kiezen. Het gaat hierbij om bestemmingen dichtbij huis, maar ook om bestemmingen aan de andere kant van de oceaan. Je hebt dus méér dan voldoende om uit te kiezen.
 • Even lekker tot rust komen. De afgelopen jaren zijn vrij hectisch, bijzonder en niet altijd even leuk geweest. Met een zonvakantie april 2022 kun je hopelijk die tijd achter je laten. Op jouw vakantiebestemming kun je genieten van het heerlijke weer én even lekker tot rust komen. Daar heeft uiteindelijk elk mens behoefte aan.

De 15 leukste bestemmingen voor een zonvakantie april 2022

Spreken de hierboven genoemde voordelen jou wel aan? En wil je daarom graag een zonvakantie april 2022 gaan boeken? Dan ben je in dít artikel aan het juiste adres. Wij hebben namelijk 15 leuke bestemmingen voor je verzameld; deze bestemmingen bespreken we graag hieronder in het kort!

Griekse-Eilanden-zonvakantie-bestemming

1. Griekse Eilanden

Het is niet voor niets dat we hier drie Griekse eilanden noemen. Nee, de Griekse eilanden lenen zich uitstekend voor een heerlijke zonvakantie in het voorjaar. Hierbij gaat de voorkeur van veel toeristen specifiek uit naar Kreta, Rhodos en Kos.

Waarom deze drie Griekse eilanden? Omdat deze eilanden alles hebben waar je maar naar op zoek kunt gaan. Je geniet van een prachtige kustlijn, van prachtige landschappen, van gezellige steden, van pittoreske dorpjes en van heerlijk weer. Overigens kun je uit nog veel meer Griekse eilanden kiezen; op de meeste Griekse eilanden is het in april al heerlijk weer. Bijkomend voordeel: het is niet al te lang vliegen naar Griekenland.

 • Gemiddelde temperatuur: 20 graden
 • Vliegduur: 3 á 3,5 uur
Antalya-zonvakantie-bestemming

2. Antalya

Veel toeristen trekken jaarlijks naar de Turkse Rivièra toe; iets wat heel goed voor te stellen is. Dit gebied in Turkije is onwijs fraai, is erg gezellig, herbergt veel badplaatsen en is ook nog betaalbaar. Onze voorkeur hierbij gaat uit naar Antalya; dit is volgens ons de meest geschikte bestemming voor een heerlijke zonvakantie in april 2022. 

In en rondom Antalya kun je veel doen, zien en beleven. Je kunt echter ook heerlijk relaxen op één van de zandstranden. Doe je ogen dicht en grote kans dat je heerlijk tot rust komt. Ondertussen geniet je van het aangename temperatuur én van de Turkse gastvrijheid. Ongeacht in welk hotel of resort je verblijft, geniet je van de aangename gastvrijheid. Dat het in deze regio in Turkije ook nog betaalbaar is, is een ander groot voordeel wat ons betreft.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Costa-del-Sol-zonvakantie-bestemming

3. Costa del Sol

Relatief veel Nederlanders trekken jaarlijks naar de Costa del Sol toe. Met name in de zomerperiode is dit een erg populaire bestemming; iets wat onder andere aan de heerlijke temperaturen te danken is. Ook in april kun je prima naar de Costa del Sol toe. Het is nog niet zo warm als in de zomer, maar je geniet zeker van aangename temperaturen.

Bijkomend voordeel: in de Costa del Sol is het onwijs gezellig. Zo kun je uit meerdere badplaatsen kiezen, zoals Marbella en Torremolinos. Voor elk budget kun je aan de Costa del Sol wel een geschikte bestemming vinden. Vervolgens is het een en al genieten. Van de omgeving, van de zandstranden, van het lekkere weer en van de Spaanse leefstijl.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 3 uur
Marokko-zonvakantie-bestemming

4. Marokko

Vind je het niet erg om de grenzen van Europa te verlaten? Dan is Marokko één van de meest geschikte vakantiebestemmingen. Dit is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar toch is het een bijzonder leuke bestemming. En een unieke bestemming, aangezien niet veel Nederlanders naar Marokko toegaan voor een vakantie.

In april geniet je in dit land van heerlijk weer; de temperatuur schommelt tussen de 20 en 23 graden. Bovendien kun je in Marokko uit veel plaatsen kiezen. Je kunt kiezen voor Agadir of Marrakech of voor Fez. Mocht je vooral van een zon, zee en strand vakantie willen genieten, is Agadir de beste optie voor je. Dit is dé badplaats van Marokko.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Cyprus-zonvakantie-bestemming

5. Cyprus

Eerder in deze top 15 hebben wij je al de Griekse eilanden aangeraden. Iets wat vergelijkbaar met de Griekse eilanden is, is Cyprus. Dit is immers ook een eiland waar het heerlijk weer op is. In de periode van april schommelt de gemiddelde temperatuur rond de 21 graden. Je kunt dus heerlijk in jouw badkleding aan het zwembad liggen. Of je kunt op één van de vele zandstranden van Cyprus heerlijk relaxen.

Het leuke aan Cyprus is de diversiteit. Op dit eiland kun je echt heel veel zien, doen en beleven. Je kunt gezellige stadjes bezoeken, terwijl je je ook kunt vergapen aan de natuur op dit eiland. Al met al is een zonvakantie naar Cyprus in april 2022 van harte aan te raden.

 • Gemiddelde temperatuur: 21 graden
 • Vliegduur: 4 uur
Kaapverdië-zonvakantie-bestemming

6. Kaapverdië

Lange tijd waren de Kaapverdische Eilanden onveilig en armoedig. In de afgelopen jaren is daar echt een ongekende verandering in gekomen. Op dit moment is Kaapverdië zelfs een populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders. Op deze eilanden geniet je van rust, van overheerlijk weer én van een indrukwekkend landschap.

Als je naar Kaapverdië toe wilt gaan, kun je ook nog uit meerdere eilanden kiezen. Een verblijf op Boa Vista of Sal is aan te raden; dit zijn de twee bekendste en populairste eilanden van Kaapverdië. Houd er wel rekening mee dat het zes uur vliegen is naar deze eilanden; de eilanden bevinden zich namelijk voor de westkust van Afrika. Je moet echter iets overhebben voor een gemiddelde temperatuur van maar liefst 24 graden in april.

 • Gemiddelde temperatuur: 26 graden
 • Vliegduur: 6 uur
Canarische-Eilanden-zonvakantie-bestemming

7. Canarische Eilanden

Wil je graag in de winter van een heerlijke vakantie in Europa genieten? Dan is de kans groot dat je bij de Canarische Eilanden uit gaat komen. Op deze Spaanse eilanden is het namelijk het gehele jaar lekker weer; vandaar ook dat veel Nederlanders op deze eilanden overwinteren.

Ook in april kun je op de Canarische Eilanden van een heerlijke vakantie genieten. De temperaturen zijn vrij hoog, je kunt uit meerdere eilanden kiezen en je kunt uit meerdere soorten accommodaties kiezen. Ondanks de populariteit vallen de prijzen op de Canarische Eilanden ook nog mee, zeker in de maand april. Nu moet je alleen nog een keuze maken tussen de vele Canarische Eilanden; Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en Tenerife zijn populaire bestemmingen.

8. Miami

Vind je het niet erg om de Atlantische Oceaan over te steken? Voor een zonvakantie in april 2022 kun je in dat geval het beste kiezen voor Miami. Deze badplaats in Amerika is bruisend, is gezellig en heeft onwijs veel te bieden. Bovendien geniet je in deze badplaats van ongekend lekker weer; de gemiddelde temperatuur loopt op tot wel 27 graden in april.

Bijkomend voordeel: vanuit Miami kun je een prachtige rondreis door Florida gaan maken. Huur een auto in Miami en trek vervolgens deze regio door. Grote kans dat je hier géén spijt van gaat krijgen; zowel Miami als Florida zijn prachtig.

 • Gemiddelde temperatuur: 27 graden
 • Vliegduur: 10 uur en 15 minuten
Curaçao-zonvakantie-bestemming

9. Curaçao

In de winterperiode kiezen vrij veel Nederlanders voor de ABC-eilanden; Aruba, Bonaire of Curaçao. Logisch, aangezien het op deze eilanden het gehele door jaar heerlijk weer is. Dit is het geval in de winterperiode, maar is ook zeker het geval in de maand april. Voor een zonvakantie april 2022 lenen deze eilanden zich dan ook uitstekend.

Onze persoonlijke voorkeur gaat hierbij uit naar Curaçao. Op dit eiland kun je veel doen, kun je veel zien en kun je veel beleven. Het is echter op dit eiland ook prima mogelijk om heerlijk tot rust te komen. Al met al een ware aanrader, zéker met het oog op de gemiddelde temperatuur in april: ruim 30 graden.

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden
 • Vliegduur: 10 tot 11 uur
Bali-zonvakantie-bestemming

10. Bali

Als je vliegen geen probleem vindt, kun je ook eens kijken naar Bali. Dit Indonesische eiland is super populair onder toeristen en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, Bali heeft onwijs veel te bieden. Zowel qua weer als qua bezienswaardigheden. Bovendien kun je op dit eiland volledig tot rust komen.

De periode april-mei is bovendien één van de beste periode op dit eiland. Dit komt onder andere doordat het regenseizoen net over is. In de maand april geniet je hierdoor van aangename temperaturen in combinatie met een flinke droogte. Heerlijk! Houd alleen wel rekening met de lange vliegduur.

 • Gemiddelde temperatuur: 31 graden
 • Vliegduur: 15 tot 16 uur
Cuba-zonvakantie-bestemming

11. Cuba

Een andere interessante vakantiebestemming is Cuba. Dit is een geweldige vakantiebestemming als je van een andere cultuur wilt genieten. Want, dat de cultuur in Cuba uniek is, is een feit. In dit land geniet je echter ook van heerlijk weer én van veel bezienswaardigheden.

Zo is een bezoekje aan de stad Havana absoluut aan te raden. Als je volledig tot rust wilt komen, is dat mogelijk aan de kustlijn van Cuba. In dit land kun je simpelweg veel zien, doen en beleven. Ondertussen kun je je ook vergapen aan de Cubaanse cultuur. Een cultuur waarin onder andere rum, salsa en oude oldtimers een belangrijke rol spelen.

 • Gemiddelde temperatuur: 30 graden
 • Vliegduur: 10 tot 11 uur
Malediven-zonvakantie-bestemming

12. Malediven

Een vakantiebestemming uit het boekje; dat is toch wel de Malediven. Lange tijd was deze eilandengroep alleen ‘bereikbaar’ voor de rijkere mensen. Gelukkig is dat nu veranderd; je moet er iets voor overhebben, maar het is mogelijk om op de Malediven van een heerlijke vakantie te genieten.

De Malediven zijn precies zoals je je in kunt beelden; azuurblauw water, parelwitte stranden, heerlijke temperaturen en prachtige palmbomen. Grote kans dat je nooit meer weg wilt van deze heerlijke eilanden.

 • Gemiddelde temperatuur: 32 graden
 • Vliegduur: 11 tot 14 uur (afhankelijk van een overstap)
Egypte-zonvakantie-bestemming

13. Egypte

Eerder in deze lijst heb je al kennis kunnen maken met Marokko. Spreekt dat land je niet helemaal aan, maar wil je wel naar Afrika? Dan kun je ook eens naar Egypte kijken. Het is niet voor niets dat dit land erg populair is onder (Nederlandse) toeristen.

Weet je wat zo fijn is aan Egypte? Dat je uit heel veel badplaatsen kunt kiezen. Ongeacht voor welke badplaats je kiest, geniet je van luxe resorts en hotels. Hierbij geniet je ook nog van aangename temperaturen; de gemiddelde temperatuur schommelt rond de 28 graden. Bovendien is het niet al te ver vliegen naar Egypte; binnen zo’n 5 uur ben je al in dit prachtige land. In het land waarbij je uiteraard ook de indrukwekkende steden en piramides kunt bezoeken.

 • Gemiddelde temperatuur: 28 graden
 • Vliegduur: 4,5 uur
Dominicaanse-Republiek-zonvakantie-bestemming

14. Dominicaanse Republiek

Spreken bijvoorbeeld de Malediven je wel aan? Vind je het alleen iets te prijzig om naar die eilandengroep toe te gaan? Dan is de Dominicaanse Republiek een prima alternatief. Dit land kenmerkt zich namelijk ook door azuurblauw water, parelwitte stranden en prachtige palmbomen.

In dit land kun je bovendien van indrukwekkende landschappen genieten. Dat is zéker het geval als je in april naar de Dominicaanse Republiek toe gaat. In die periode is het regenseizoen over, waardoor je van écht heerlijk weer geniet. Bovendien staan de landschappen volledig in bloei; daar heeft de regen in eerdere seizoenen voor gezorgd.

 • Gemiddelde temperatuur: 30 graden
 • Vliegduur: 10 uur
Dubai-zonvakantie-bestemming

15. Dubai

The sky is the limit; dit gezegde is absoluut van toepassing op Dubai. Pakweg 40 jaar geleden stond er in dit gebied van de woestijn nog niks, maar nu vind je overal in Dubai prachtige wolkenkrabbers. Bovendien kun je in dit emiraat heerlijk tot rust komen; de verschillende zandstranden lenen zich hier uitstekend voor.

Bovendien geniet je in dit emiraat van heerlijke temperaturen; dat is zeker het geval in de maand april. Dit is overigens wel de laatste maand voor de zomer waarin je naar Dubai toe moet gaan. Als je in de zomer naar Dubai toe gaat, krijg je met temperaturen van 40 graden te maken. Dat is niet al te prettig. In dit emiraat kun je hoe dan ook van een heerlijke zonvakantie in april 2022 genieten!

 • Gemiddelde temperatuur: 33 graden
 • Vliegduur: 6 uur en 45 minuten

De beste vakantiebestemming zonvakantie april 2022

Wil jij een zonvakantie april 2022 gaan boeken? Maak dan een goede vergelijking tussen de hierboven benoemde vakantiebestemmingen. Ongeacht voor welke bestemming je kiest, geniet je van heerlijk weer. We wensen je alvast veel plezier met jouw komende vakantie!

Zonvakanties in andere maanden

Ontdek meer reisblogs!

Scroll naar top