Slapen in een boomhut? 10x boomhut overnachting in Nederland

Vind jij het leuk om nieuwe dingen uit te proberen? En vind je het ook leuk om de uitdaging aan te gaan? In dat geval is het aan te raden om eens naar een boomhut overnachting in Nederland te kijken. Een dergelijke overnachting is uniek, ga je van je leven niet meer vergeten én is ook nog eens betaalbaar.

In dit artikel vertellen wij je graag meer over het overnachten in een boomhut. Zo bespreken we tussen welke boomhutten je kunt kiezen, waar je rekening mee moet houden en wat dit zoal kost. Daarnaast beantwoorden we ook nog enkele veelgestelde vragen over een boomhut overnachting in Nederland.

Inhoudsopgave:

Wáárom in een boomhut overnachten?

Dit is eigenlijk een eerste vraag waar we antwoord op willen geven. Want, waarom is het zo leuk om in een boomhut te overnachten? Nou, daar zijn meerdere redenen voor. De belangrijkste voordelen van een boomhut overnachting in Nederland vind je in onderstaand lijstje:

  • Een unieke ervaring. In een hotel overnachten kan altijd nog, dus waarom niet voor een écht unieke ervaring kiezen? Als je voor een boomhut overnachting in Nederland kiest, geniet je echt van iets unieks. Van iets wat je de rest van jouw leven niet meer gaat vergeten.
  • Je bent één met de natuur. Ook is het super leuk dat je voor één nacht echt één met de natuur bent. Je gaat slapen tussen de bomen in, waarna je tussen de fluitende vogels wakker wordt. Het is bovendien goed mogelijk dat je gedurende de nacht ook allerlei dierengeluiden hoort. Niks om bang voor te zijn, maar juist iets om optimaal van te genieten.
  • Je hebt uit veel boomhutten de keuze. Verder is het ideaal dat je tegenwoordig uit meerdere soorten boomhutten kunt kiezen. Je hebt de keuze uit allerlei afmetingen, maar ook uit allerlei niveaus. Ga je bijvoorbeeld voor een heel luxe boomhut? Of wil je juist een ‘basic’ boomhut huren? De keuze is aan jou.
  • Je geniet van een prachtig uitzicht. Weet je wat ook nog een voordeel van een boomhut is? Dat je vanaf de boomhut van een werkelijk waar prachtig uitzicht geniet. Je ziet de zon opkomen, je ziet de zon onder gaan en je geniet van fraaie vergezichten. Ook op dit vlak heb je meer dan voldoende te kiezen; allerlei soorten boomhutten hebben immers hun eigen, unieke ligging.
  • Erg gezellig. Tot slot willen we benoemen dat het overnachten in een boomhut erg gezellig is. Dat is zeker het geval als je bijvoorbeeld jouw smartphone of tablet aan de kant legt. Je geniet in dat geval écht van het moment, van het uitzicht en van de mensen om je heen. Bijkomend voordeel: in sommige boomhutten kun je met relatief veel mensen overnachten. Leuk voor je vriendengroep of als je een groter gezin hebt.

Waar moet je rekening mee houden?

Is het zo dat een overnachting in een boomhut voor iedereen weggelegd is? Nee, dat is zeker niet het geval. Zo is het bijvoorbeeld niet al te prettig voor mensen met hoogtevrees. De meeste boomhutten bevinden zich immers een behoorlijk aantal meter boven de grond. Mocht je echt hevige hoogtevrees hebben, kun je zodoende beter kiezen voor een ‘normale’ hotelovernachting.

Verder moet je goed rekening houden met de kou in een boomhut. Niet alle boomhutten beschikken over een even fijne verwarming, waardoor het behoorlijk koud kan worden. Mocht je jouw tas voor een boomhut overnachting Nederland in gaan pakken, is dit iets om heel goed rekening mee te houden.

Tot slot is het advies om echt een goede vergelijking te maken. Het aanbod van boomhutten in ons land is namelijk stééds uitgebreider geworden. Om je op dit gebied een handje te helpen, hebben wij de 10 leukste boomhutten voor je op een rijtje gezet!

De leukste boomhutten in Nederland

Spreekt het overnachten in een boomhut jou wel aan? Dan is het aan te raden om onderstaand lijstje eens door te nemen. In dit lijstje vind je namelijk informatie over de leukste boomhutten in Nederland. Deze hutten voldoen stuk voor stuk aan de verwachtingen, zijn behoorlijk luxe te noemen én zijn ook nog interessant geprijsd.

Boomhut-XXL-Camping-d'Oldekamp

Boomhut XXL | Camping d'Oldekamp | Drenthe

Gaat jouw voorkeur uit naar een echt luxe boomhut? En ben je ook bereid om daarvoor relatief veel geld te betalen? Dan is deze prachtige boomhut op een camping in Drenthe een aanrader. Eigenlijk is de term ‘boomhut’ niet echt geschikt voor deze accommodatie. Nee, we zouden dit ook gerust als een ‘boomvilla’ kunnen omschrijven.

In deze boomhut vind je echt alles terug. Zo heeft deze boomhut een grote keuken, aangename verwarming en meerdere slaapkamers. Daarnaast heeft men ook bewust voor een glazen dak gekozen; met dank aan dit glazen dak kun je van een prachtige sterrenhemel genieten.

Deze boomhut/boomvilla biedt overigens plek voor 5 personen. Ook als je met een iets groter gezelschap bent, kun je dus prima voor deze boomhut kiezen. Om het nog mooier te maken; het uitzicht vanuit deze boomhut is echt subliem. Dit geldt overigens ook voor het interieur van deze boomhut. Als je één stap in deze boomhut zet, ben je eigenlijk al een gelukkig mens. Voldoende reden dus om eens te kijken naar een boomhut overnachting Nederland in deze prachtige XXL boomhut op Camping d’Oldekamp te Drenthe.

Luxe ‘tree house’ op Landal Miggelenberg

Luxe ‘tree house’ op Landal Miggelenberg (Gelderland)

Wil jij graag met jouw kinderen van een boomhut overnachting Nederland genieten? Dan kun je wat ons betreft het beste voor deze boomhut in Gelderland kiezen. Dit is namelijk niet zomaar een boomhut, maar het betreft een boomhut met een heuse glijbaan. Dankzij deze glijbaan weten jouw kinderen zicht voortdurend te vermaken. Dát stelt jou in staat om echt even tot rust te komen.

Bijkomend voordeel: deze boomhut ziet er echt heel leuk uit. Iets wat voor zowel de buitenkant als voor de binnenkant geldt. De boomhut is van de meeste gemakken voorzien en is dus uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Heb jij of jouw partner last van hoogtevrees? Dan komt deze boomhut ook maar al te goed van pas. Deze boomhut is namelijk niet heel hoog gebouwd, maar is juist op palen gebouwd. Je hebt hierdoor niet al te veel last van de grote hoogte.

Wil je graag een boomhut overnachting in deze boomhut boeken? Zorg er dan voor dat je hier op tijd mee bent; deze boomhut zit soms al maandenlang volgeboekt. Als we naar de voordelen van deze boomhut kijken, kunnen we ons dat maar al te goed voorstellen.

6-persoons boomhut Vakantiepark Drouwenerzand

6-persoons boomhut Vakantiepark Drouwenerzand

Als je van een boomhut overnachting Nederland wilt genieten, kom je al snel in de provincie Drenthe uit. De eerstgenoemde boomhut uit deze top 10 is immers in Drenthe te vinden, terwijl dit ook voor déze boomhut geldt. Deze boomhut biedt plaats aan 6 personen, biedt een prachtig uitzicht en is gelegen in de plaats Drouwen.

Een kenmerk van deze plaats zijn alle natuurgebieden. Dit betekent dat je vanuit deze boomhut over prachtige natuurgebieden uitkijkt. Ondertussen geniet je ook nog van de prachtige inrichting van deze boomhut; het is echt net alsof je in een normaal huis bent. Alleen zit je in dit geval in een boomhut op een leuke hoogte. Al met al een ware aanrader, waarbij je ook nog voor interessante extra’s kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld op het vakantiepark van een heerlijk ontbijtje genieten.

Boomhut ‘Koekoek’ op Vakantiepark Dierenbos (Noord-Brabant)

Stel jij niet al te veel eisen aan een boomhut overnachting Nederland? Hoeft de boomhut wat jou betreft bijvoorbeeld niet al té luxe te zijn? En wil je graag in een kindvriendelijke boomhut overnachten? Dan is boomhut Koekoek op vakantiepark Dierenbos een ware aanrader voor je. Zoals de naamgeving van dit vakantiepark al doet vermoeden, is dit vakantiepark geschikt voor dierenliefhebbers. Over het gehele park vind je namelijk allerlei dierenverblijven.

Dat is echter niet het enige voordeel. Nee, een ander voordeel is dat deze boomhut kindvriendelijk is. Zo vind je bij de boomhut een speelplaats voor jouw kinderen, terwijl deze boomhut ook een glijbaan heeft. Met dank aan deze glijbaan weten jouw kinderen zich ongetwijfeld uren te vermaken. Doordat de boomhut niet al te hoog is, is deze boomhut ook ideaal voor mensen met hoogtevrees. Verder moet je niet al te veel verwachten van deze boomhut; het is geen super luxe of grote boomhut. Nee, het is juist een super gezellige boomhut voor jou en jouw kinderen.

Boomhut met jacuzzi in Drenthe

Boomhut met jacuzzi in Drenthe

We komen wederom in de provincie Drenthe uit. In deze provincie is namelijk een echt unieke boomhut te vinden. Een unieke boomhut die over zijn eigen jacuzzi beschikt. Hoe gaaf is dat? Als je eenmaal in deze jacuzzi zit, geniet je van een prachtig uitzicht. En van het lekkere warme water. Dat is genieten, toch?

De jacuzzi is echter niet het enige wat deze boomhut te bieden heeft. Nee, de ligging van deze boomhut vinden wij echt subliem. Vanuit deze boomhut sta je namelijk binnen enkele minuten bij meerdere natuurgebieden. Dit betekent dat deze boomhut ook echt volledig in de natuur verwerkt zit. Over de inrichting zijn wij ook enthousiast; zo heeft deze boomhut bijvoorbeeld een grote pui met openslaande deuren. Als je deze deuren in de ochtend open doet, word je sowieso heerlijk wakker. Echt een aanrader dus.

Fraaie boomhut in Oosterend (Friesland)

Zie jij het niet zo zitten om naar Drenthe toe te gaan? Ga je bijvoorbeeld veel liever naar Friesland toe? Dan hebben we goed nieuws voor je. In de plaats Oosterend is namelijk een vakantiepark te vinden met twee boomhutten. Deze boomhutten hebben een prachtige ligging én bieden enkele interessante extra’s.

Zo geniet je in en rondom deze boomhut van ongekend veel rust. Je overnacht écht in de natuur, waarbij je uiteraard ook van een fraai uitzicht kunt genieten. Daarnaast heeft men bij deze boomhutten gekozen voor glas in lood ramen. Dankzij deze ramen hebben deze boomhutten een nóg fraaiere uitstraling. Houd er wel goed rekening mee dat deze boomhutten voor slechts 2 personen geschikt zijn.

Boomhut Tolhek, Drenthe

We vallen in herhaling, maar ook deze boomhut is weer in de provincie Drenthe te vinden. Ook bij deze boomhut is de term ‘boomhut’ eigenlijk niet van toepassing. Nee, je kunt deze ‘boomhut’ het beste als een kasteel op palen zien. Deze boomhut is namelijk écht groot, luxe ingericht en geschikt voor 6 personen.

Ook over de ligging van deze boomhut zijn wij enthousiast. Zo is de ligging erg rustig te noemen; je bevindt je tussen 12 hectare bos en natuurgebieden. Hoe vet is dat? In het huisje zelf geniet je van een fraaie inrichting, van prachtig uitzicht en van het gewenste comfort. Echt een super luxe en fraaie boomhut.

Boomhut 'Goldsworthy' Halle

Boomhut 'Goldsworthy' Halle, Gelderland

Als we het over een unieke boomhut hebben, hebben we het over deze boomhut in Halle. In deze Gelderse plaats is op een unieke manier deze boomhut vormgegeven. De hut zelf rust maar op één paal en hangt verder tussen de bomen in. Door stevige bevestigingsmaterialen hoef je je over jouw veiligheid uiteraard géén zorgen te maken.

In deze boomhut vind je zelfs meerdere verdiepingen. Het gaat hierbij om één verdieping waar je kunt slapen en om een verdieping met onder meer een keuken, een badkamer en een eethoekje. Tevens vind je op deze verdieping een leuke zithoek met houtkachel terug. Heerlijk dus om op deze verdieping de nodige tijd door te brengen. Zodra je naar buiten kijkt, ben je ook direct blij; het uitzicht is namelijk echt subliem.

Zwerfhut op Hoogte, Gelderland

Durf jij op een behoorlijke hoogte te slapen? En ben je op zoek naar een boomhut die op een fraaie en gezellige manier ingericht is? Dan is deze Zwerfhut op Hoogte in de Gelderse plaats Otterlo een ware aanrader. Het bijbehorende vakantiepark, De Wije Werelt, heeft een prachtig ligging. Iets wat daardoor ook voor deze boomhut geldt.

Sterker nog; als je vanuit deze boomhut naar buiten kijkt, is het op en top genieten. Je geniet van een fraai uitzicht, terwijl de boomhut van binnen ook van alle gemakken voorzien is. Bijkomend voordeel is dat je van alle faciliteiten van het vakantiepark gebruik kunt maken. Een garantie voor een heerlijke overnachting in Gelderland dus. Een avontuurlijke overnachting welteverstaan.

Boomhut Mastenbol

Boomhut Mastenbol, Noord-Brabant

Ben je op zoek naar een geschikte boomhut voor jou en jouw kinderen? Dan is het aan te raden om eens naar deze boomhut in Noord-Brabant te kijken. Deze boomhut is veilig, beschikt over een prachtige ligging én is uniek. Dit unieke aspect is te danken aan het feit dat deze boomhut uit twee delen bestaat:

  • Een boomhut tussen de bomen; hier kunnen kinderen slapen
  • Een huisje op de grond; hier kunnen ouders slapen

Via een heuse spreekbuis is het mogelijk om met elkaar te communiceren. Grote kans dat jouw kinderen deze boomhut overnachting Nederland nooit meer gaan vergeten. Overigens vind je deze boomhut terug op recreatiepark Mastenbol; dit is sowieso een super leuke plek voor jou en jouw kinderen.

Veelgestelde vragen over boomhut overnachting Nederland

Zo, naar welk van bovengenoemde boomhutten gaat nu jouw voorkeur uit? Voordat je echt jouw keuze gaat maken, adviseren wij je om onderstaande vragen + antwoorden even door te nemen. Aan de hand van deze antwoorden doe je de nodige kennis op.

> Wat zijn de leukste boomhut overnachtingen in Nederland?

In onze ogen zijn dit de 10 boomhutten die wij hierboven hebben besproken. Feit is echter dat het aanbod van boomhutten gaandeweg aan het groeien is. Op het moment dat jij dit artikel aan het lezen bent, zijn er mogelijk nieuwe boomhutten die óók de moeite waard zijn. Zet daarom jouw wensen op een rijtje, kijk naar bovengenoemde boomhutten en kijk ook goed naar andere boomhutten. De hierboven genoemde boomhutten voldoen in ieder geval aan alle wensen.

> Hoeveel kost een boomhut overnachting in Nederland?

Dit is volledig afhankelijk van de boomhut waar je voor kiest. Des te luxer of unieker de boomhut is, des te prijziger de overnachting is. Feit is dat je voor sommige boomhutten absoluut niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Voor een paar tientjes per nacht kun je al verblijven in een boomhut. Een boomhut overnachting Nederland is prijstechnisch dus ook interessant!

> Mag mijn hond mee tijdens een boomhut overnachting in Nederland?

In veel gevallen is dit niet mogelijk. De kans bestaat immers dat jouw hond vanaf de boomhut naar beneden valt. Wie is verantwoordelijk voor dit risico? De meeste aanbieders van boomhutten willen die verantwoordelijkheid niet op zich nemen en verbieden daarom de aanwezigheid van honden. Bovendien moet je jezelf afvragen of je jouw hond überhaupt wel naar een boomhut toe wilt nemen.

> Is een boomhut overnachting in Nederland geschikt voor het hele gezin?

Ja, dit is zeker het geval! In sommige boomhutten kun je met bijvoorbeeld 5 of 6 personen verblijven. Super leuk voor jou en jouw gezin dus. Ga je met jonge kinderen in een boomhut overnachten? Kijk dan eens naar een boomhut met een glijbaan; wel zo leuk voor jouw kinderen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ontdek meer reisblogs!

Voorjaarsvakantie-2022

Voorjaarsvakantie 2022

Gaat die vlieger ook voor jou op? Vind jij het ook heerlijk om mooie reizen te maken? En wil jij in het

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top